ADMINISTRATIA ZONEI LIBERE SULINA
ZONA LIBERA SULINA     Datorita pozitiei geografice propice si in scopul dezvoltarii regiunii, in Portul Sulina inca din 1978 a fost instituit regimul de port liber si a fost infiintata Administratia Portului Liber Sulina.
      Ulterior, prin HGR 156/22.04.1993 a fost infiintata Administratia Zonei Libere Sulina, cu statut de regie autonoma, organizata pe principiile autogestiunii economice si financiare, in urma reorganizarii fostei intreprinderi de comert exterior Administratia Portului Liber Sulina, avandu-se la baza prevederile Legii nr. 84/1992 privind regimul zonelor libere in Romania.Inclusa in intravilanul orasului, Zona Libera Sulina cuprinde o suprafata de 100,89 ha compusa dintr-un numar de 7 perimetre, amplasate atat in zona orasului, intre cladirea AFDJ si Hotelul Sulina, cat si in jurul bazinului maritim de tranzit Sulina.
      In perimetrele 1 si 3 stabilite in orasul Sulina, langa cladirea AFDJ si respectiv pe molul portului de tranzit Sulina, sunt executate lucrari de infrastructura (cheuri, platforme,accese rutiere), cladiri cu destinatie administrativa, spatii comerciale sau productive, industriale, retele de energie electrica si termica, alimentare cu apa, canalizare si telefonie.
      Perimetrele 2,4 si 5 sunt neamenajate,parte din teren fiind provenit din dragarea bazinului maritim de tranzit.
      Perimetrul 6- bazinul maritim de tranzit in suprafata de330.850mp si o adancime de 7 m.
      Perimetrul 7-bazinul fluvial destinat navelor de agreement si pescaresti, in suprafata de 50.150mp.
      Atat inainte, cat si dupa 1989, unitatea a desfasurat in permanenta o activitate rentabila, materializata prin niveluri ridicate ale profitului anual .
      Actuala tendinta de integrare europeana, piata din Orientul Mijlociu si tarile riverane Marii Negre precum si infrastructura, experienta si spiritul de echipa si inalta competenta existente aici de peste 20 ani, au readus in atentie portul Sulina ca zona libera si ca port de tranzit si depozitare in vederea productiei si serviciilor Administratia Zonei Libere Sulina isi orienteaza intentiile catre aceste din urma doua domenii de activitate: al productiei si al serviciilor. Astfel, posibilitatea de depozitare a bunurilor in zona libera se completeaza cu operatiuni de prelucrare, sortare, marcare, asamblare si altele pe care o materie prima sau un subansamblu o pot suferi.
      Bunurile depozitate si prelucrate in zona libera pot fi livrate pe piata reprezentata de statele fostei Comuniuni ale Statelor Independente, dar si in Orientul Apropiat si Mijlociu. Ca urmare, colaborarea intre Dvs. si Administratia noastra in mod direct nu poate avea decat rezultate pozitive. Specialistii nostri va stau la dispozitie in tot ceea ce priveste activitatea in zona libera.